Tehnologie

Crama Domeniile Davidescu dispune de tehnologii inovative în materie de fabricare a celor mai bune vinuri din Moldova, ce provin de pe podgoria Alexandru Ioan Cuza din regiunea cu indicație geografică protejată, amplasată în cea mai sudică zonă a Republicii Moldova.

Punem un accent major pe calitatea strugurilor culeși și aleși manual, care provin din soiuri vechi, de peste 40 de ani, dar și pe metodele clasice de vinificație, cu accent pe inovație și modernism. 

Avem în utilizare o linie de îmbuteliere a vinului, cu utilaj italian Bertolaso, un producător european de tradiție. Un rol indispensabil în desăvârșirea calității gustative a vinurilor îl are maturarea în butoaie de stejar, perioadă în care vinurile se limpezesc și își obțin savoarea deplină.

Noi am ales baricurile din stejar franțuzesc „Seguin Moreau”, „Frenesit”, „Mercier” și „Tonnellerie Nadalié”, care oferă vinurilor tanini catifelați și arome pregnante.

slide 1 1

Unicitatea vinurilor Domeniul Davidescu constă în:

  • Îmbuteliere conform standardelor europene de calitate pentru păstrarea savorii.
  • Utilizarea azotului în timpul îmbutelierii vinului pentru a exclude oxidarea acestuia în sticlă.
  • Fermentarea vinurilor albe la temperaturi controlate de către experți în vinificație, pentru oferirea unui gust unic și arome intense.

După culegere și sortare manuală, strugurii ajung în crama Domeniile Davidescu, dotată cu utilaje moderne și echipamente de ultimă generație în crearea vinurilor bune! Oferă un produs final perfect pentru a fi comercializat, apoi savurat în cercul celor dragi.