fbpx

Turism

Într-o zonă însorită de o frumusețe memorabilă, la sudul Moldovei și la frontieră cu România, între râul Prut și fluviul Dunăre, se află crama Domeniile Davidescu – un loc în care este redefinit turismul vitivinicol și în care poți simți plăcerile estetice ale culturii vinului. Această zonă, parte a patrimoniului UNESCO –  Lunca Prutului de Jos, ascunde comori de o splendoare nemaipomenită.


Te vei delecta, în cadrul acestui segment din renumitul drum al vinului basarabean, cu peisajele colinelor impunătoare din satul Slobozia Mare, „pictate” de natură de-a lungul secolelor, o casă – muzeu neatinsă de vremuri, în care s-au conservat tradițiile cu sfințenie, lacul Beleu, cu o întindere impunătoare, și oamenii locului – cei care sfințesc aceste meleaguri cu bunătatea și frumusețea lor.


Aici, în Lunca Prutului de Jos, te așteaptă o serie de aventuri, în care poți descoperi savoarea celor mai bune vinuri din spațiul basarabean și a celor mai ospitaliere gazde, care-și păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile din moși strămoși


Crama Domeniile Davidescu – o nouă definiție a turismului vitivinicol!

1. DISCOVERY

Vizită și degustare a 3 vinuri (tinere). Nuci , prune, crackeri, apă plată.

12 Euro

2. EXPERIENCE

Vizită și degustare a 4 vinuri ( vinuri tinere si baricate). Nuci , prune, crackeri, apă plată.

18 Euro

3. TERROIR

Vizită și degustare a 5 vinuri (tinere si baricate). Nuci , prune, crackeri, apă plată.

20 Euro

*Vizita durează aproximativ 1h 30 minute
*Vizita este realizată alături de somelierul, ghidul sau oenologul Domeniile Davidescu
Ore de vizită: de la 9:00 la 18:00

Dacă treci pe aici, prin Lunca Prutului de Jos, te așteaptă o serie de aventuri pe care nu trebuie să le ratezi:


Plimbă-te cu barca cu motor pe Lacul Beleu, Slobozia Mare și  surprinde lebede, pelicani, egrete, cocostârci și alte păsări rare care vin să se hrănească în rezevatia științifică “Lunca Prutului de Jos”
*Prețurile sunt în jur de 150 lei / persoană. 
Contact: + 373 68 383 000 (Gheorghe Vasilache – Director Rezervație)

Ia un prânz moldovenesc la Văleni – Pensiunea Doamnei Silvia Stirbet (primărița satului). Vei găsi o locație nemaipomenit de pitoarească, iar în curte există și un muzeu tradițional foarte drăguț.
Contact: +373 79 017 151


Vrei să rămâi pe noapte? Cazează-te în pensiunea Verei Caminschi și bucură-te de bucate alese pregătite pe loc. Pe teritoriu există și un muzeu al pâinii 
Contact:  +373 79 414 019

Fă cunoștință cu renumita bunică care bate toba la Eurovision – Lidia Bejenaru și soțul ei – Dorel Bejenaru (artizan de tobe). Buneii pregătesc spectacole muzicale nemaipomenite și sunt foarte primitori!

Bucuresti – Slobozia Mare

269 km

4-5 ore cu mașina

Buzau – Slobozia Mare

155 km

3 ore cu mașina

Focsani – Slobozia Mare

116 km

2h 30 min cu mașina

Braila – Slobozia Mare

50 km

1h 30 min cu mașina

Galați – Slobozia Mare

31,2 km

50 min cu mașina

Vino să ne cunoști!

Dacă ți-ar plăcea să ne faci o vizită și să-ți creezi amintiri de neuitat, ești invitat să ne scrii un email la adresa turism@domeniiledavidescu.ro sau davidesculena07@gmail.com. Organizăm tururi ghidate alături de sommelierul sau oenologul cramei Domeniile Davidescu.