fbpx

Legenda

Asemenea rădăcinilor unui stejar – cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație, creând cele mai bune vinuri, cu caracter și personalitate.

Dragostea pentru cele mai bune vinuri moldovenești și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație – bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața. Nu există om care să nu-i pomenească vinurile desăvârșite. Neostenit și zelos ca o albină, nu este de mirare că a ales să se ocupe de apicultură, dăruind oamenilor un produs natural și ecologic. La fel ca și vinul său artizanal.


Îndeletnicirile bunicului Ilie au fost susținute întotdeauna de bunica Parascovia, soția acestuia, care a fost profesoară de clase primare. Împreună au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie. Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Vița de vie și grădina mai sunt tot acolo, la fel ca și beciul unde bunicul Ilie făcea cele mai bune vinuri.


Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, cele mai bune vinuri moldovenești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

Domeniile Davidescu – Creat cu măiestrie, inspirat din tradiție!

Valori

Am moștenit, prin ADN, pasiunea pentru vinificație și o perpetuăm din generație în generație, creând vinuri nobile din inima fiecărui strugure, a fiecărui lucrător, a întregii companii și a țării. Tocmai această pasiune ne motivează să angajăm cei mai talentați muncitori, cele mai curate inimi din zone însorite și să implementăm tehnici și echipamente inovatoare.

Pentru noi, vinificația nu este o alegere, ci o predestinare, un dar. Adevărata noastră misiune este să dăruim vinuri rafinate de o calitate ireproșabilă care să inspire emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.