fbpx

Drumul Vinului

Vinurile concepute de Crama Domeniile Davidescu provin din Valul lui Traian – regiune cu indicație geografică protejată, amplasată în zona de sud a Moldovei. Aceste podgorii se disting printr-o climă favorabilă, iar strugurii sunt recoltați și culeși manual – dând naștere calității ireproșabile a celor mai bune vinuri.


Acolo, în Lunca Prutului de Jos – areal protejat de UNESCO – cresc soiurile autohtone și cele internaționale care, combinate armonios cu cele mai avansate tehnologii, se metamorfozează în vinuri bune și cu personalitate.


După culegere și sortare, strugurii ajung în crama Domeniile Davidescu, care este dotată cu utilaje moderne și echipamente de ultimă generație în crearea vinurilor bune, de calitate înaltă.

Un rol indispensabil în desăvârșirea calității gustative a vinurilor îl are maturarea în butoaie, perioadă în care vinurile se limpezesc și se “maturizează”. Noi am ales baricurile din stejar franțuzesc „Seguin Moreau”, „Frenesit”, „Mercier” și „Tonnellerie Nadalié”, care oferă vinurilor tanini catifelați și arome pregnante.


Toate aceste elemente, alături de măiestria incontestabilă a oenologilor noștri, creează vinuri seci și demiseci cu amprente naționale care evocă doinele, horele noastre și dulceața fagurilor, în fiecare picătură de vin.

Toate, alături de măiestria incontestabilă a oenologilor noștri, creează vinuri cu amprente naționale care evocă doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.